søndag 29. mars 2009

Arbeidssom rumener trenger rom

For en tid tilbake sendte en ansatt i en større Rogalandsvirksomhet ut en melding til hundrevis av ansatte på det interne nettet; - Flink rumener har ledig arbeidskapasitet. 150,- per time. Prisen kan reduseres hvis vedkommende kan bo i kjelleren e.l. Reaksjonene kom - først og fremst fordi det interne nettet ikke skulle brukes til slike private formål. "Annonsøren" beklaget seg - meldingen var ment kun for vedkommendes nærmeste kolleger(!)

Dette beskriver godt holdningene som også kommer frem i undersøkelsen fra Samarbeidsforum mot svart økonomi. Den viser at antallet som kjøper svart arbeid er nær fordoblet på 3 år fra 2006 til 2009! 23% sier at de har kjøpt svart arbeid. 37% sier de har kjøpt eller vurdert å kjøpe svart arbeid! Det er neppe dårligere økonomi som er årsaken til denne økningen. De fleste av oss har fått det langt romsligere i denne 3 års perioden. Statistikken viser også at det er de veletablerte med en viss overvekt i de høyest lønnede gruppene av befolkningen som i størst grad benytter svart arbeid.

Denne undersøkelsen kom ut for et par uker siden. Et lite oppslag i avisen og et halvminutt på tv er stort sett det som har kommet ut av det. Hvor feige kan egentlig politikerne bli overfor denne saken? Ikke én har gitt lyd fra seg. Ikke én har turt å følge opp denne saken politisk. Det er jo valgår. Og neste år er alt glemt.

Hele undersøkelsen.

Ingen kommentarer:

Free Hit Counters