søndag 22. mars 2009

Partier vi ikke liker å sammenlikne oss med


Sosialistisk Venstreparti har i helgen virkelig fått vist sitt sanne jeg. Nå er det ikke lenger nok for kunnskapsministeren, forskningsministeren, finansministeren og deres røde horde å legge hindringer i veien for nye privatskoler. Nei, nå skal alle vekk. Steinerskolen, Kristelig Gymnasium, Markbygda Montessoriskole, St. Sunniva. Alt skal vekk. De er jo ikke direkte underlagt Statsapparatet. De kan finne på å oppdra barna våre på en måte som ikke er i tråd med Kunnskapsdepartementets direktiver. Så langt ensrettingen. Så langt for toleransen.

I samme gate ønsker Sosialistisk Venstreparti å frata statstøtten til trossamfunn som ikke mener det samme som Sosialistisk Venstreparti om blant annet homofili. Og denne forsamlingen snakker om diskriminering og intoleranse. For å snakke høyt om intoleranse hos andre, bør man som et lite minimum ha en viss grad av ydmykhet for at andre kan ha avvikende oppfatninger - og at de faktisk har rett til å ha disse oppfatningene.

Kanskje er 2009 et godt år for kjempe toleransen tilbake til maktapparatet. Og da vil første steg være å sørge for at ytterfløyene i norsk politikk ikke får avgjørende innflytelse der.

Ingen kommentarer:

Free Hit Counters