tirsdag 10. februar 2009

Når fjesene på Facebook blir skrukkete

Stadig flere fjeser seg på Facebook. Antallet aktive brukere av Facebook økte fra 50 til 110 millioner fra 2007 til 2008. Den gruppen som øker mest er de over 25 år. Hittil har dette nettsamfunnet i stor grad vært tenåringene og de unges arena. Her har de levd større eller mindre deler av sine liv i fred fra mødre, besteforeldre, lærere, onkler og tanter. Hva skjer nå?

"Hjelp mamma er på Facebook!"
Dette var den høyst relevante overskriften i en nettavis. Og hva skjer med dette nettsamfunnet når vi får denne økningen i foreldregenerasjonen? Er vi i ferd med å skape en arena på tvers av generasjonene? Skal endelig kløftene fylles?

Neppe. Spørsmålet er nok heller hvilket verktøy, hvilken sosial arena de under 25 finner som erstatning for Facebook. Min spådom er at innen årets utgang, så er Facebook dominert av de over 30. De andre med fremtiden foran seg har funnet helt andre arenaer. Hvilke?

2 kommentarer:

Åsmunds reise- og fotballblogg - og litt om fotofikling sa...

Jeg er i allefall på Facebook, og er med å gjøre spådommene dine sanne. Når det er sagt er Mari (14) der også....

Øyvind Sørhus sa...

Ja, jeg er der jeg også (kanskje ikke veldig aktiv, men allikevel). Vi kommer sikkert til å være der neste år. Spådommen er nok heller at Mari har funnet på noe helt annet da.

Free Hit Counters