mandag 25. mai 2009

Alenegang i feil retning

«Frihet til å bestemme eget liv, betyr også at man bør sikres retten til å en verdig avslutning av livet. Fremskrittspartiet vil derfor i noen situasjoner tillate aktiv dødshjelp regulert av et strengt lovverk».
Vedtak på Fremskrittspartiets landsmøte.

Fremskrittspartiet viser nok en gang at de tar et langt skritt frem i fullstendig gal retning. Det bekrefter partiets alenegang - en alenegang som bør få fortsette også etter høstens valg. Ved å åpne opp for aktiv dødshjelp tråkker man over en grense vi som mennesker ikke bør tråkke over. Ja, det er mange vanskelige avgjørelser som tas allerede i dag. Ikke minst i forhold til hvor lenge man skal opprettholde en behandling av svært syke og døende pasienter. Og kanskje opprettholder man behandlingen for lenge også i endel tilfeller. Men derfra til å si at legene aktivt skal gå inn og avslutte et liv, er å gi legene en autoritet de ikke er i nærheten av å ha. Fremskrittspartiet understreker at dette skal være regulert strengt. Ja, selvfølgelig. Men det gjør ikke saken bedre. Med en slik tilnærming åpner man opp for så mange tvilstilfeller og vurderinger som vil være umulig å håndtere. Og det vil være en umulig grense å sette - hvem som skal gis aktiv dødshjelp og hvem som ikke skal gis det. Den eneste naturlige grensen er å si et klart og tydelig nei til aktiv dødshjelp.

Dette var et forslag fra FpU, men det ble vedtatt med aktiv støtte fra partiledelsen. Et slikt vedtak setter FrP enda mer på sidelinjen i norsk politikk. Ja, de har en stor oppslutning som parti, men jeg tror avstanden til resten av velgerne - om det blir 70% eller 80% - nå blir enda større. FrP er ikke lenger å stole på i viktige verdivalg. Dette understreker enda sterkere at det ikke er slik at en stemme for et av de borgelig partiene er en støtte til FrP i regjering. Snarere tvert i mot bygger dette opp under det Venstre og KrF har gjort - avvise ethvert regjeringssamarbeid med FrP. Miljø, bioteknologi, fordeling, skatt, bistand og nå dette verdivalget - er alle helt sentrale områder som bør sørge for at FrP fortsetter på siden av de politiske posisjonene i Norge.

Ingen kommentarer:

Free Hit Counters